Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2012 18:58 - Вижте какво е преживяло едно наше семейство в Англия!
Автор: vidrica Категория: Други   
Прочетен: 13142 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не на закона за защита на детето! Вън България от Европейския съюз! Майната на тази сатанинска ,,демокрация"!


Недейте да казвате: „Това не може да се случи в България”

Ето нещастията, които ще донесе проектирания „Закон за детето”

Казвам се Мирчо Мирчев, турското ми име е Мустафа и съм на 51 години. Родом съм от град Пещера. Съпругата ми се казва Росица, тя е българка от град София. Имаме много сладък син на 7 години, който се казва Ангел. Както милиони хора от България направиха и ние, принудени от ...безработицата и безизходицата, тръгнахме за чужбина. Опитахме се да изкарваме прехраната си в Англия. Така през 2007 г. се установихме в град Лондон. Оттогава живеем в квартал Едмънтън. Първоначално като се преместихме нямахме големи материални възможности и ни се наложи семейно да живеем в една стая. Общо бяхме 3 семейства в една къща, а на първия етаж на сградата имаше магазин за дюнери.

На 21 юли 2007 г. синът ни Ангел играеше навън със съседските деца пред магазина за дюнери. Тогава беше на 3 години. Съседите ни имаха едно сладко куче и децата почнаха да го галят и да си играят с него. Но изведнъж кучето почна силно да лае и децата изпаднаха в паника, почнаха да викат от страх. Синът ни Ангел твърде много се изплаши и почна да плаче истерично и не можеше да се успокои. Чувайки този рев, сигурно някои от съседите англичани са звъннали на полицията с идеята, че се „малтретира” някакво дете. За няколко минути пристигна една полицейска кола и от нея изскочиха двама полицаи. Незабавно след тях пристигнаха и трима „социални работника”. Искаха да ни вземат детето. Разбира се, ние като майка и баща не искахме да позволим такова нещо и започнахме да се противопоставяме. Но полицаите ме хванаха за ръцете и ме залепиха за стената. И жена ми не можа да им попречи и така с крясъци, викане с цяло гърло със сълзи на очи видяхме как ни отнеха и отведоха тригодишното ни дете. Никога няма да забравя онази нощ: до сутринта само плакахме, нямахме никаква представа къде е нашата рожба и бяхме съсипани от мъка.

И все пак си мислихме, че само за кратко са взели сина ни и когато разберат наистина какво се е случило ще ни го върнат. Но въобще не се развиха така нещата. Първо са завели Ангел на лекар да провери дали има следи от удари, стискане или шамари върху кожата му. Но, разбира се, нищо не са открили. Едва след два дена дойде една жена от „Социалните служби” при нас и ни уреди една среща за след две седмици. Щеше да присъства и преводач. Понеже не знаехме добре английски език и не разбирахме какво точно се е случило и какво предстоеше.

На тази среща служителите от „Социалните служби” ни обвиняваха през цялото време, нито веднъж не ни попитаха за нашето мнение и съгласие, а само ни съобщиха: „Къщата, където живеете е малка. Живеете в едно тясно и многолюдно място. Нямате култура, живеете в мръсотия, и сте изостанал народ” и т.н. „Ние в силата си на социални работници решихме, че вие не сте в състояние да се грижите за това дете. Затова ви го отнехме и вече го дадохме на друго семейство.” Това беше окончателно решение: нито попитаха нас, нито попитаха детето, нито попитаха свидетелите, нито откриха съдебно дело. Но най-болезненото за нас беше, че не ни казваха кой щеше да отглежда нашия син и къде щеше да живее. Това беше стриктно пазена тайна.

Мина месец и половина. Едва тогава ни разрешиха да видим сина си за 1 час в седмицата. И то с придружител от „Социалните служби” на неутрално място.
Тази болезнена ситуация продължи осем месеца и половина. Ние веднага си наехме адвокат и направихме всичко възможно да си върнем детето. През това време записаха детето ни на детска градина. Съпругата ми научи къде се намира детската градина и един ден не можа да издържи повече и реши да отиде да го види. Учителите като я видяли веднага се обадили на полицията и те пристигнали незабавно. Завели жена ми в участъка и я задържали в арест до следващата сутрин. Не стига това, са я набили жестоко – цялото й тяло беше в синини. Сутринта веднага отидохме на лекар и получихме свидетелство за удостоверяване на раните и синините.

През това време си наехме апартамент, който отговаряше на „държавните стандарти за живот” и продължавахме да правим всичко възможно да ни върнат детето. Всъщност, от една страна, беше добре, че полицаите са набили жена ми, защото адвокатът ни изтъкна това по време на съдебния процес и всички почнаха да се срамуват и притесняват да не се разгласи това. Най-накрая ни върнаха Ангел, но предполагам, че ако полицаите не бяха били жена ми тогава, просто никога повече нямаше да ни позволят да го видим.

Съдебният процес приключи на 18 март 2011 г., но скърбите ни продължиха. В продължение на една година следяха нашето семейство и къща. Всеки ден по два пъти идваха служители от „Социални грижи” за инспекция. Търсеха най-малката причина, за да ни отнемат отново детето. Например, един ден докато си играеше навън синът ни падна и си одра коляното. Служителите го забелязаха и веднага го отведоха за пореден път. Пак прекарахме цялата нощ в страх и мъка, но Слава Богу на следващия ден можехме да си вземем детето обратно.

Тази случка ни донесе много болка, мъка и ненужни вреди. Загубих работата си понеже постоянно ми се налагаше да отсъствам и да тичам по адвокати, съдебни дела, административни подробности и т.н. Всичко излезе много скъпо. Не можехме повече да си плащаме данъците и таксите за микробуса и останахме без кола. За адвокати платихме хиляди паундове. Но всичко това остава малко пред несправедливостта и мъката, която преживяхме. Най-лошото бяха страданията на малкия ни Ангел. Като беше отделен от нас, разбира се, първите седмици е плакал ден и нощ, търсел е майка си и баща си. Едва след 5 месеца е свикнал с другото семейство. А те го обърквали още повече, държали той вече на тях да им вика „мама и татко” и т.н.

За щастие всичко това вече е в миналото. Но не пожелавам на най-големия си враг да му се случи такова нещо. Човек може всичко да загуби, но детето му е все пак най-важното.
Вижте повече



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nabudonohonosor - Виж, ето това е пример за изродска ...
09.04.2012 11:44
Виж, ето това е пример за изродска държава! Те, англичаните, открай време са си изроди!
цитирай
2. vidrica - Напълно вярно! Англичаните с пр...
09.04.2012 12:29
Напълно вярно! Англичаните с произлизащите от тях народи са вредна и нагла сган!
цитирай
3. ve6titsa - Цяло чудо е, че са си върнали детето.
10.04.2012 14:42
Моя близка беше ходила да превежда в съда на една крадла.Освободили са я, защото има малко дете и трябва да се грижи за него.Явно Ангел е бил нарочен.
цитирай
4. vidrica - Мои пък познати живеещи там ми ка...
12.04.2012 08:49
Мои пък познати живеещи там ми казаха, че комшиите по цял ден само се чудят за какво да те натопят на властите. Ако до 11 или до 14 годишно го оставиш само в къщи социалните пак ти го взима. Така, че Ангел въобще не е нарочен, а си е практика да ти отвличат децата. В Дония до 11 годишно пък нямало право само да си мие зъбите. Трябвало да дойде зъболекар , да установи, че вече може да си ги мие и да издаде писмен лиценз или нещо подобно. Ако европейците са толкова малоучни ние не сме! Така , че FUCK EU!Но най вече майната на техните български гъзолизци!
цитирай
5. boristanouscheff - Отнемат български деца и във Франция
27.11.2012 23:16
Моят случай е описан цялостно в поредица от публикации в блога ми : http://boristanouscheff.blog.bg/ И 3-те ми Деца вече 5-та година са в ръцете на фр. СС по донос. Радвам се, че Вие сте се справили доста по-бързо, но на това безумие трябва да се сложи край в името на всички деца и родители, които са потенциални жертви. Вие или ваши адвокати или познати правозащитни организации, имате ли някакви идеи в тази посока?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vidrica
Категория: Други
Прочетен: 1198926
Постинги: 641
Коментари: 334
Гласове: 1185
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930