Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 10:28 - Магарето Калина и лешоядите.-продължение
Автор: vidrica Категория: Други   
Прочетен: 2430 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.11.2010 09:55


След Клисурския манастир тръгваме към селото. Получило се е съобщение от село Крапчене, че е умряло магаре което ще послужи за храна на лешоядите.
По пътя ни пада ауспуха. Свалям от една ограда малко тел, Жоро се гмурка под колата и го завързва.

image

На къщата си в селото, една художничка е нарисувала белоглав лешояд. Местните хора много му се радват. В София кретенчетата, които си знаят правата, но не и задълженията щяха вече да са дообработили рисунката със спрей или маркер.
image

Качваме се на джипа и потегляме към селото. Лятото се возих последно в него, сега е изгнил и има трагичен вид, но това е положението. Ако случайно някой благороден и щедър баровец чете това..........

В селото сме. Човекът казва, че прибрал магарето от паша и на сутринта го е намерил мъртво. Плаче. Тук хората често плачат за своите помощници коне или магарета, българинът е с добра душа. Индивидуално може би сме най добрите хора на света. В разрез с това обаче ще спомена за едно явление .
В района напоследък е зачестило да се стрелят коне с флоберка. Конят умира след дни , рана не се вижда. Може би причината е, че доста коне са пуснати свободно. Представете си да живеете в условия на велика МИЗЕРИЯ , да разчитате на това което ще произведете сам и един такъв кон да влезе във вашата градина, която сте се изкривили да я обработвате, как ще постъпите. Хората тук ходят пеша между селата, защото нямат пари за билет, нямат ток и стоят на свещи, и това са българи работили по заводи и стопанства, повечето със средно образование. Но към магарето Калина...
image

( Току що Жоро ми се обади-подпалили са гората над Клисурският манастир (предишният пост) )
Магарето се издърпва от обора на ръце, това е поука, от случая когато са издърпали едно магаре с джипа и е тръгнала с него цялата врата.
Джипа после го изтегли на улицата
image

Ремаркето се ,,композира" спрямо джипа и магарето.
image

Вече с лебедка, а преди с по четирима души се изтегля в ремаркето. Собственикът му плаче :
-Сбогом Калино.
image

След това съпоставя случая с починал млад човек предишния ден в селото. Вече пета година, когато сънувам френският си булдог плача на сън при все , че минавам за кютук  така , че го разбирам
Тръгваме към волиерата в планината. По пътя прибираме още едно неправилно пресякло куче.
Възхищавам се от проходимоста на Уазката.  Сещам се как с едно Пежо партнер затънах в кал и го откопавах с ножа си, но място за съпоставка няма.
Здравейте любими мои скали
image

Сядаме от далеч да видиме какво правят лешоядите. От пуснатите осем, пет са на покрива на волиерата, другите три летят някъде в района, дано са добре. Миналият месец преди да бъдат пуснати тук във Врачанският балкан долетя един белоглав маркиран в Израел, после се появиха  шест от някъде. Дано до година има вече гнезда по тези скали и достатъчно храна за тях.
image

image

Когато приближаваме клетката петимата освободени се разлитат по околните поляни. 
Свечерява се
image

Другият Жоро точи стар войнишки нож за ,,дисекция"
image Ще Ще ви спестя кадрите с обработката на магарето.
В небето летят самолетчета
image

image

На клипа ще видите как лешоядите след кратък бой започват да набиват с голям апетит.
В селото се прибираме по тъмно.
image

Посреща ни комшията
image

За следващият ден, в следващият пост.  Дано поскоро обработят в ютубето клипа, но ето тук и във вибокса, ако са по бързи.

http://vbox7.com/play:95b0287b



Тагове:   Калина,   Магарето,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vidrica
Категория: Други
Прочетен: 1199368
Постинги: 641
Коментари: 334
Гласове: 1185
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930