Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2016 16:54 - Българската държава е в ръцете на психично болен човек?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1744 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  image Dimitar Getov 10 часа ·   

Българската държава е в ръцете на психично болен човек?
Нямам за цел да осмивам. Тази статия не е сатира, а апел към професионалната гилдия на психолозите и психиатри в България, да озвучат своето професионално мнение по този много плашещ въпрос: Страда ли Бойко Борисов от терминално прогресивна форма на „Злокачествен Нарцисизъм”? 
Инженер, Доктор, Генерал-Лейтенант, Кмет (сега може и Премиер)
Темата за психичното здраве на Бойко Борисов ми е интересна от няколко години, защото медийните му изяви отдавна демонстрират сериозни психични отклонения. Към това добавям и информация от достоверни източници, за поведението му зад камера. Поради това реших да се обърна публично към специалистите и да чуя мнението им за мнението изложено тук. Надявам се да получа отговор.
За първи път чух за „злокачествен нарцисизъм” преди много години в американски документален филм за Садам Хюсеин, в който психолозите на Пентагона обясняваха какво е това и, защо не се лекува, защо е пагубно за цели народи, ако подобен психопат се докопа до власт. Редица зловещи исторически фигури се смята са страдали от „злокачествен нарцисизъм”. В интернет има достатъчно информация на английски (malignant narcissism) и на руски (злокачественный нарциссизм). Направих си труда да потърся нещо на български и се натъкнах на статия от любител (Атанас Долушанов) писана преди повече от две години и то точно за Бойко Борисов.
В каталога на „Световната Здравна Организация” Narcissistic Personality Disorder е под номер F60 (F60.8) , като тежката форма на това сериозно разстройство се нарича „Злокачествен Нарцисизъм.”
За да бъде поставена тази диагноза се изисква да са налице поне 5 от тези 9 симптома:
• Има преувеличено чувство за собствена важност (например преувеличени постижения и таланти, очаква да бъдат признат като по-висш без съизмерими постижения).
• Обзет е с фантазии за неограничен успех, власт, блясък, красота, или идеална любов.
• Счита, че е "специален" и може да бъде разбран само от, или трябва да бъде свързван само с хора или институции, имащи специален или висок статус.
• Изисква прекомерно възхищение.
• Има чувство за вродена правота.
• Егоистично се възползва от другите, за да постигне целите си.
• Липсва му емпатия (съчувствие към останалите).
• Често завижда на другите или вярва, че другите му завиждат.
• Държи се арогантно, надменно, снизходително, или презрително.

Както се вижда, не 5, ами всички 9 симптома не само постоянно присъстват в поведението на Бойко Борисов, а съставляват 100% от поведението му.

Утежняващ психопатологията на Борисов е и факта, че той живее в ужасяващо инкубирана среда. Той се е барикадирал от реалността с армия от слагачи и блюдолизци, които заради баналния келепир му кроят и шият ежедневно „новите дрехи на краля”.
Един бегъл поглед към кабинета му само е плашещ: всички до един са фрапантни дилетанти! Съгласете се, при Борисов за пръв път професионалното посмешище стана норма. Отсъствието на професионалисти в кабинета е умишлено и според мен още едно доказателство, че Борисов е с влошаваща се шизопатология. Професионалиста се забелязва веднага, той не е аламинутно сменяем. Професионалистът знае и се ориентира, в състояние е да комуникира професионална гледна точка, в това число и публично. Именно за това Борисов се е обградил с дилетанти. Защото го е страх от конкуренция, а параноичните му нагласи са част от влошаващото му се психическо състояние. 
За страдащият от „злокачествен нарцисизъм” всичко е театър, в който той е главният герой. И именно в това се крие опасността за държавата, която той вече заплаши: „Отивам в опозиция и това ще е фатално за държавата” (перифразирам). Тоест всички да знаете, че или ще е моята, ако ли не - всичко ще гори. Борисов не управлява, той „язди тигъра”, по думите на собствената му сестра. Борисов заявява, че щял бил да се кандидатира за президент на следващите избори „за да съм в играта.” Това е игра, явно. Той приказва непрестанно, че печели, мачове, басове, дела, избори… Той винаги гримасничи и говори с амплитуди. Той е АМА ТОЛКОВА загрижен за България в ефир на телевизия след среща с Ердоган, че след няколко дни хвърли оставка от загриженост. Сега заканително се готви за избори, като (забележете) се заканва на народа, а не на политическите си опоненти. 
Мога дълго да продължа с примерите, но целта на тази публикация е друга. Много бих искал да прочета мненията на психолози и психиатри относно психичното здраве на Борисов, защото за мен това е терминално болен психопат, чиято патология може да ни струва България в днешните и граници.



Тагове:   болест,   психо,   или не,


Гласувай:
2



1. andrei - Повече от девет години пиша в блог.бг.
06.12.2016 08:17
че ни управлява психопат и престъпник,но сега някой се е изявил по тази тема,след като е преценил,че е безопасно!!!Аман от закъснели пророци и плагиати!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744368
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930