Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2011 14:27 - Десет продукта, които харесвате, съдържат ужасяващи отрови.
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 10522 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 24.06.2011 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10 продукти, които съдържат ужасна отрова

Източник 

Запознайте се с токсичнните вещества, които се съдържат във вашите любими продукти.

 

10. Картофи

Добре. Един от най-популярните продукти могат да ни отровят. Малки количества солонин, съдържащ се в листата, картофените клубени и техните малки очи. Solonin-т е естествено противогъбичен пестицид, с който растението се защитава. С течение на времето, вследствие натрупания в клубените, те могат да станат зелени. Един картоф съдържа около 8-13 мг соланин, а около 200 мг е достатъчно да отрови човек. Използването на стари картофи в големи количества или чай от листата на това растение може да предизвика халюцинации, хипотермия, гадене и да предизвика неврологични проблеми. Това е невероятно, но по света все още има случаи на смърт, причинена от картофи.

9. Кашу

Тези ядки съдържат urushiol. Звучи, разбира се, несмъртоносно, но по същество то присъства в растението, от което се страхуват всички туристи. Poison Ivy е urushiol. Всеки знае какви могат да бъдат последствията. Сега си представете какво ще стане, ако го изядете. Кашуто може да навреди на здравето ви, ако консумирате ядки в много големи количества. Реакции от urushiol се срещат често сред работниците в заводите, където се обработва кашуто.

8. Ревен

Стеблата на ревена се използван за приготвяне на пайове. А в корените и листата на ревен са намерени оксалати. Листата са особено опасни, ако те се приготвят със сода, която превръща вредните вещества разтворими във вода. Смята се също, че листата от ревен съдържат определен токсин, който все още не е напълно изяснен. Тъй като повечето учени са съгласни, че съдържанието на една отрова е достатъчно да спре хората да ползват продукт от него, без допълнително проучване.


7. Яйчен протеин(белтък)

Ако искаш да ядеш омлет от яйчен белтък (по-добре-не. Какъв е проблемът? Може ли да бъде толкова лошо, че искат да те наказват така? Какво сте направили? Бабата се е  отровила с ревен? Въпреки, че тя би искала да си позволи жълтък или два), уверете се, че той е пържен. Белтъчините в яйцето съдържат трипсин инхибитор, който влияе негативно върху способността за асимилация на протеини. Това може да доведе до бавна и мъчителна смърт. Лимският фасул (Б.А. не знам какво елимски бобо) също съдържат това вещество. Ако сте с толкова измъчвана съвест, можете всеки ден да ядете недопържен бъркан омлет от белтъка и боб Лима и ще разберете, кое ще ви убие по-рано,:трипсина или апатията. Мисля, че най-вероятно това ще бъде втория вариант.

6. Хляб от черно брашно

Ако вече сте уморени от бъркани яйца, можете да добавите към менюто си пълнозърнеста пшеница и ръж. Те съдържат фитинова киселина, която е толкова ужасно отровна, че дори я наричат "antinutrients". Киселината влияе върху усвояването на калций, желязо, магнезий и цинк. Тя също е неразтворимо съединение с тези хранителни вещества, което ги прави невъзможно за асимилация от организма.

5. Червен боб
image 5. Kidney beans
Fitogemaglyutinin е вещество, което може да направи клетъчните мембрани толкова пропускливи, че всички опасни вещества могат да влязат в клетката, от което човек може да загуби контрол над тялото и неговите функции. Ето защо първите сигнали за отравяне са повръщане или диария. Fitogemaglyutinin също инициира митоза на клетките. Неговите симптоми могат да се появят веднага след хранене, няколко зърна.  Приготвен боб при температура над 100 градуса унищожава отровата. Но този вид боб е толкова подозрителен, че често се препоръчва да се накисва преди готвене за пет часа. А водата, в която е накиснат боба, след това задължително се изхвърля.




4. Бадеми, костилки от череши, ябълки, кайсии и други

Самите споменати плодове не са вредни, но са изпълнени с опасности. Семената и костилките от тези плодове в смляно състояние може да бъде източник на водороден цианид. Таблетките, които са поглъщали шпионите за да не ги заловят, могат да бъдат направени от нарязани бадеми. Другото име за водородния цианид е цианидна киселина. Почитателите на историята си я спомнят като отровата, която е поискала от аптеката Лизи Бордън, която възнамерявала да отрови родителите си. Било и отказано, тъй като времето, когато е било лесно да се купуват хероин е било отминало, и циановодородна киселина е била причислена към твърде опасните за продажба. Ето защо Лизи е използвала брадва. Въпреки, че е могла просто да им опече бадемова торта.

3. Гъби

Това не е нещото, което веднага ви хрумва. Shitake (б.а.Не знам какво означава) гъбите в суров вид съдържат големи количества канцерогени. Случаи на тумори при мишки са наблюдавани по-често, когато те са били хранени със сурови гъби.

2. Всички годни за консумация зеленчуци

Зеле, броколи, брюкселско зеле, спанак - всички те са убиици. Както и праскови, ягоди и круши. Карфиол, бамбукови издънки - всички те съдържат strumogen (zobogen). То се отразява на щитовидната жлеза, може да блокира усвояването на йод и да предизвика разширяване на щитовидната жлеза. Соята съдържа това вещество. С една дума, да не се яде нищо, което може да бъде полезно за вас.

1. Рицин
image
1. Castor Beans
Мислите ли, чене сте то яли? Но това не е така. Рициново масло се получава от семената на това растение. В допълнение към масло, рициново масло, има и в шоколада и карамела. И какво от това? Семената на рицина, съдържат рицин. Това вещество е толкова токсично, че често е давано на убийци по време на Студената война. Това е било достатъчно за една инжекция с чадър в крака, изстреляна с отровата. Доза от  0,2 мг може да убие човек за няколко дни. С правилното въвеждане на рицинов разтвор в организма, той напълно се разтваря и не оставя следи. Ако някой ви дава кутия с шоколади, най-вероятно той се опитва да ви отрова в твърде хубав ден,  когато не може да вземе просто един чадър.

П.П.

 

Това не са съвети как "да помотнете" на "любим човек." Просто ивформация, която не е толкова страшна, имайки предвид, че ще я прочетете.




Тагове:   отрови,   продукти,   10,


Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. zelas - Бай-Захари статията е малко сен...
24.06.2011 16:13
Бай-Захари статията е малко сензациозно написана, не мислиш ли? Тъкмо завърших статията за фитиновата киселина, но там поне е обяснено как да се предпазим и не се казва, че може да ни убие. Много често ти се чудя, ти въобще четеш ли ги тези статии и правиш ли собствено проучване или тук се набляга на количеството?
цитирай
2. zahariada - :))) Re:1 zelas
24.06.2011 16:25
Май си беше за категория забавление. Харесвам твойте публикации. Даже си копирах тази за водата, защото научих нещо ново. Добре е, че ги пускаш. Полезни са. Последното изречение няма да коментирам.
цитирай
3. xloranphyl - Глупакът, който ръси ужасни простотии...
25.06.2011 14:55
1.Захари Андреев - докато четеш, се чудиш дали този човечец е луд или е ненормален...
цитирай
4. barborok - хахаха ...
12.07.2011 21:19
... само да не пропускаме да уточним , че солонина се разгражда при термална обработка ..:)) фитинова киселина - присъства във всяко растение и е част от процеса за усвояване на растението на важни съставки от почвата, фосфор и микроелементи :) Няма смисъл да продължавам за ядките и цианида....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744220
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031