Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 23:10 - Истинска храна и ....
Автор: vidrica Категория: Други   
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове:
0



Ядете ли салата снежанка купена от магазин? Е аз го правя, но все се чудя как можех да изям цяла тенджера снежанка (тогава и викахме сух таратор) направена от майка ми, а сега купешките са някакви тежки и повече от пет лъжици не мога да поема. Какво ли им слагат? Може би мас? Следвам съвета на един монах, прави кръстен знак преди ядене и яж без да мислиш. Демек, Господи пази ме от храната. Но все пак си мисля как да намирам истинска храна, не за да живея сто години, то тука не е далавера да се заседяваш дълго, а хей така за кеф. Какви са начините за софиянец без село? Със зор при едно ходене в провинцията от две села намерих само един човек, който гледа крави и прави сирене. Другите не смеят, защото трябвало да платиш лиценз, нали сме европейци, и се топят, нали сме българи. Ако гледам на балкона някоя малолитражна (дребна) крава, мани ще поддаде балкона да падне долу на съседите на главата или няма да я върнат или ще я изядат, не фърфи! Пък като казах крава се сетих за мой боен другар от казармата, родом от едно планинско селце (няма да споменавам планината), който беше правил секс със всякакви животни без кокошка. Става дума за домашни, а не за мечки и вълци. Той без да му искаме даваше подробни технически инструкции за всяко животно ( които ако опиша ще ме погнат от всички фондации и дружества, за защита на животните) и много се чудеше как ние не сме правили такива неща пък даже и не искаме да си помислим. Но към темата. Сега в две отрязани бутилки съм насадил краставици, да видим какво ще стане.
Друг вариант е да дебнеш в неделя вечер комшиите когато се прибират от село и да им помагаш в качването на бурканите, но това обикновенно го проспивам.
Да ходя да бера гъби!  Ама не ги познавам! Сетих се дето едни брали гъби готвили, яли, дали и на котката. В един миг котката се гърчи ! Въй, въй, както викат в Бургас. Бегом в Пирогов. Направили им промивка, обаждат се в къщи, котката родила. Гъбите отпадат.
Остава да бера коприва по Витоша. Полезна! Супата съдържа желязо, може да я върнеш на вторични суровини. Та се сетих един ходил за коприва по байрите и нещеш ли в копривата намерил двама мъртви. Мъж и жена, самоубили се. Тогава през 60-те нямало джиесеми, но като слязал се обадил и съобщил. Зимата обаче един скиор излетял от завоя, та пак ги намерили. Немало стиковка.
Но все пак копривата е нещо истинско и реално. Миларепа, известен йогин само на коприва е джарал, че даже позеленял, кво пък толко.
А за олювите ми е жал.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vidrica
Категория: Други
Прочетен: 1199178
Постинги: 641
Коментари: 334
Гласове: 1185
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930